понеделник, февруари 16, 2009

Овергаз, Сашо Дончев и Пи-Ар-ът

Харесва ми Сашо Дончев. Не го познавам лично, не съм го и гледал много по медиите. Очевидно знае как да прави бизнес, а има и вид на човек със стил - като на английски бизнесмен с малко модерност и повечко класа и традиция. Дали си шие костюмите на Савил Роу, не знам - би му подхождало. Обаче с Пи-Ар-а не му върви. Не стига, че цял живот ще му виси като опашка, че Волен Сидеров му е бил говорител, ами и сега в кризисното време хората от собствения му вестник по-скоро му вредят. И той самият не реагира в публичното пространство много адекватно - по собствен избор ли, по съвет на калпави съветници ли....
Очевидно има проблем - т.нар. президент го напада публично и полупублично, медийна групировка, за която се смята, че е близка до коалицията, го атакува масирано и просташки. Хич да не му пука, бих казал. Ако от някого зависи бизнесът му, това е Алексей Милер, а не нашенски президенти и вестници. Ама що така отговаряш и реагираш, бе, човек? И по елементарните курсове казват, че не трябва така.
1. Въпросът с посредничеството е малко мътен - полезно ли е, вредно ли е... А и тази дума стана мръсна тук и сега. Е що тогава се концентрираш баш върху посредничеството, като казваш колко калпав посредник е Булгаргаз“? То вярно, че е калпав, ама първата асоциация е - ааа, кофти нещо е посредничеството, и Булгаргаз, и Овергаз - все тая. Остави я тази тема настрани, концентрирай се върху уникалността на бизнеса ти - да правиш газоразпределение до потребителите у нас.
2. Туй пък, дето го подхванаха във вестника ти, хич не ти изписа веждите - българският бизнес, защитете българското... Абе толкова ли не са се научили тези хора на нещо повече от старите клишета? Изнесъл си собствеността в безопасни офшорни зони, сигурно и данъците си намалил, дай Боже всекиму. Баш на това ли трябваше да да се набляга, когато никой не се беше сетил преди това? Никой от враговете ти нямаше и да засегне тази тема, щото трябва да спомене и за 50% руска собственост, пък те срещу това няма да реват. Що твоите хора сами те натопиха? Сега всеки (и аз) пита - "абе каква всъщност е собствеността".
3. А това с атаката срещу вестника и свободното слово хич не дойде на място. Такива големи бизнес интереси не зависят от някакъв малотиражен вестник, който е интересен на ограничен кръг интелектуалци. Хубаво, на твоите хора им се иска да се изкарат значими, ама личните им мераци не трябваше да са на челно място. После, ти може да им даваш творческа свобода, но все пак едва ли вестник, който е лична собственост на крупен бизнесмен или крупна корпорация (не знам как се води точно собствеността), е идеалният пример за неангажирана преса. Ако пък се сети човек за форума на вестника ти, асоциацията със свободно слово хич не е на място. Там не дават критична думичка да се издума за който и да е от авторите и сътрудниците, не върви да се правят на ущипани защитници на свободното слово, предизвиква обратна реакция.
Та така, вътре в България правиш добър бизнес, едва ли могат да ти го вземат законно, колкото и да са те натиснали, желая ти успех! С посредничеството ще видите там, ще се оправите някак си. Ама обърни малко внимание на Пи-Ар-а, че ти върши мечешка сегашна услуга!

7 коментара:

99 каза...

Манерко стига се натега на руската марионетка сашо дончев.... немаш далавера от него ;)

Анонимен каза...

Мда, ако оставим на страна пределно внимателния тон (ето как модерацията изгражда автоцензура) - не лоши съвети. И още един - "хубаво те хвали агитката във форума, ама те тези хора си мечтаят, че тази трибуна ги прави важни, че "на някои места ги четат с молив" и за тази дребна поческа на честолюбието са готови да вдигат палчета, да се признават в любов на най- влиятелния форум и най-умния вестник и да обещават да илзитан на протест - дано не ти се налага"

Анонимен каза...

Много хубав човек, Сашо Дончев. Единия от директорите на компанията му е изгонен от Канада за шпионаж в полза на русия...само дето Дончев е служител в Овергаз, а не собственик...
Много хубав човек, Сашо Дончев. Единия от \"собствениците\" на компанията му е изгонен от кКанада за шпионаж в полза на русия...само дето Дончев е служител в Овергаз, а не собственик...

"..Paul William Hampel is the name of a man arrested on November 14, 2006, at a Canadian airport on charges of being a Russian spy. Hampel has admitted through his lawyer "that he is not Paul William Hampel, that he is a Russian citizen, born on October 21, 1961, and that he has no legal status in Canada. He does not admit to being a spy" (AFP, December 4, 2006)Could it be a mere coincidence that Sean Lee Hogan and Simon Ashley Couldridge were concurrently directors of Overgas's holding company and a company owned by a man arrested on charges of being a Russian Foreign Intelligence Service (SVR) agent?"...повече подробности
http://www.jamestown.org/single/?no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=34511&tx_ttnews[backPid]=7&cHash=21fc2005d9

Анонимен каза...

Последният анонимен да научи английски. И след това отново да прочета линка, за да разбере, че няма директор на С.Д. изгонен за шпионаж. А собственик на фирма, която се обслужва от едни и същи адвокати (директори) в Кипър. Заедно с още над 80 други компании.
Манрико, разговорът във форума е със изричното несъгласие на ПР-а на компанията.

Анонимен каза...

манерко, тука некви уманитари майсе ебавая с тебе.... не се давай!

Анонимен каза...

Старшината:
... а стига си се гевезил с това партийно отроче, бре ... назначиха го, дадоха му да пооткрадне, а той реши че е велик ... сега плаче и анализира дръжавата ... :-))

Анонимен каза...

Когато много хора не могат да се реализират в настоящата реалност се стига и до Permanent Vacation на едни и същи мнения, но пермутационно разбъркани с цел да се постигне ефект върху самата публика.
****
Още по-зле е, когато определени издатели, се опитват да се прикириват из разни форуми под прозаични и смешни псевдоними и въвличат лица от редакционния екип и колумнисти да им импонират, като наливат масло в огъня на собствения "Червения Салон" със сини пердета.
***
Доказано от практиката е, че Военно-контра-разузнавателното обучение не допринася за качествено мислене, а оттук и за качествен контрашпионаж, защото въпросните звена, през цялото си съществуване, НЕ МОЖАХА да задържат нито ЕДИН реален шпионин, работещ срещу нашата родна БКП.
***
Та в този повод, точно тези които имаха малко повече акъл и криминално съдържание използваха бившата си кариера, за да се вмъкнат тук и там след проучването на Външно министерство за пътя, по който Русия щеше да поеме в ‘следвоенната’ "пост-комунистическа" обстановка.
***
Та след покутевицата и труповете изнесени от Мултигруп, при които някои заминаха да си говорят с Господ, а други оцеляха и обещаха да се пренастроят призивно и мобилизиращо, заветната мечта на оцелелите изведнъж се оказа претрансформирана към бизнес със СеСеСеРе или това, което е останало от него и узурпиране пресата и медията, като контрапостановка на правилото, че от всяка върба свирка не става. (каква ирония на съдбата!)
***
Ето защо, ако искате да получите повече диагнози, не четете Артър Хейли, а четете и слушайте Волен Сидеров и други ямболлийчета пръкнали се от една и съща мафиотска групировка, на която както те, така и други издатели знаят кътните зъби.
***
Все пак да не забравят, че имат и колеги в чужбина, все още живи, въпреки опитите да бъдат ликвидирани, като Краси Стойчев,например,който се завърна в България, но без ТРОН, възпитаник на английската гимназия в София и състудент на Филип Димитров, той и бивш шеф на фирмата с много "неизвестни", а също така и приятел на убития в България еврейски разузнавач с чин полковник Нисим Коен, репрезентатив на виенската фирма "Кони Интеренешънъл" известна и под името "Кони Текнолоджи".
***
Динамитът в Австрия трябваше да гръмне Краси, но по време на поставянето, нашите "разузнавачи" не отчитат факта, че бащата се връща и убиват него, а не Краси- Щастливеца.
***
Значи имаме още един издател - Красимир Стойчев, макар и бивш, от вестник "Стандарт", който продаде пресгупата на Майкъл Чорни, но последният беше депоритран от България след намесата на директорът на ЦРУ от гръцки произход George John Tenet, ученик на някакъв Колумбийски университет в Ню Йорк.
******
Ще спра до тук, защото целта на това изложение е притурка към Овергаз, още една "народна" компания от руски произход и руски пари, където руският стандарт и руските "богатири" новоизлюпени бизнесмени и бизнесдами с неприсъща упоритост продължават да мечтаят за неокомунизъм със зелена валута и червена идеология.
***
Точно това беше и целта на Държавия Департамент на САЩ и ЦРУ, да им го сервират и да ги тревърнат в послушни наши момчета и умни реализатори на капитализма.
***
Както виждате другари и другарки всичко си дойде по местата.
****
Останалото са раздувки за разни чатарски стаи, форуми и нагласени интервюта.
***
-------------------
The Spy